Gün: 12 Nisan 2020

Xiaomi Akıllı Aydınlatma Sistemleri.

avatar.png

Evinizde akıllı aydınlatma sistemi kullanmak istiyorsunuz ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız sizin için derlediğim listeye göz atmak güzel bir başlangıç noktası olabilir.

Mi LED Akıllı Ampul

avatar.png

Xiaomi’nin akıllı ışıklar açısından en iyi bilinen ürünü Mi LED Akıllı Ampul’dür. Açmak, kapatmak ve hatta renk seçmek için uzaktan kontrol edebileceğimiz geleneksel akıllı ampuldür.

Mi Akıllı Led Masa Lambası

avatar.png

Ev ya da ofis ortamında masa başında çalışanlar için kusursuz bir aydınlatma sunuyor. Wireless desteği sayesinden tamamen akıllı telefonlar üzerinden kullanabileceğiniz Xiaomi Mi Akıllı LED Masa Lambası farklı renk, parlaklık seçeneklerine ekstra okuma, PC gibi modlara sahiptir. Minimalist anlayışla tasarlanan lamba masanıza gerçek bir şıklık katacaktır.

Mi Başucu Lambası 2

avatar.png

Xiaomi’nin en yüksek fiyata sahip lambalarından biridir, ancak aynı zamanda en eksiksiz olanıdır. Dokunmatik kontrol tasarımı: basit dokunma parlaklığını ayarlama / renk değiştirme / gecikme kapatma / ışık modunu istediğiniz gibi değiştirme. Işığını Wi-Fi veya Bluetooth üzerinden kontrol edebilirsiniz.16 milyon renkten istediğinizi kullanın, uygun ışık için renk sıcaklığını ve parlaklığı ayarlayın, yüksek renk oluşturma indeksi olan yüksek kaliteli LED ile profesyonel optik tasarım.

Xiaomi Yeelight Akıllı Ambiyans Lambası

avatar.png

İster odanız ister oturma odanız olsun, yaşama alanınızdaki havadan sıkıldıysanız ve bunu değiştirmenin yollarını arıyorsanız Xiaomi’nin akıllı ambiyans lambası sayesinde saniyeler içerisinde bulunduğunuz ortamın havasını değiştirebilirsiniz ve bunu yerinizden kalkmadan yapabilirsiniz.

avatar.png

Telefonunuza indireceğiniz bir uygulama sayesinde akıllı ambiyans lambanızı açıp kapatabilir ya da ışığın aydınlatma derecesini kontrol edebilirsiniz. İsterseniz tamamen aydınlık isterseniz daha loş bir ışık kullanabilirsiniz.

Xiaomi Mijia Hareket Sensörlü Gece Lambası

avatar.png

Işığa duyarlı olan hareket sensörlü Mijia gece lambası ile evinizin koridorlarında, elbise dolabınızda ve pratik olarak hızlıca aydınlatmak istediğiniz her ortamda kullanabilirsiniz. Mijia gece lambası ışık sensörü sayesinde gündüzleri çalışmaz, hareket sensörü sayesinde geceleri 7 metre mesafeye kadar tüm objeleri algılar ve ortamı aydınlatır.

Akıllı Led Tavan Lambası

avatar.png

WiFi ve Bluetooth ile uzaktan kumanda sağlayan geleneksel olarak tasarlanmış tavan lambası. Farklı sıcaklıklarda ayarlanabilir beyaz ışık sunar ve 32 santimetre çapındadır.

Yeelight Lightstrip Plus

avatar.png

Televizyonunuzun, raflarınızın, masalarınızın veya herhangi bir büyük düz yüzeyin arka kısmını aydınlatmak için kullanabileceğiniz Wifi bağlantılı bir LED şerit. RGB LED’leri sayesinde beğenimize bir renk tonu yapılandırabiliriz, bu nedenle oturma odanıza bir renk dokunuşu vermek çok renkli bir çözümdür.

avatar.png

Yeelight Xiaomi Led Kolye Işık

avatar.png

Bu lamba Yeelight kataloğundaki en çekici lambalardan biridir. Maksimum 1700 lümen parlaklık sunan çok minimalist bir tasarım sarkıttır. 33W tüketir ve 90 santimetre genişliğindedir, tavandan 0.5 metre ila 1.5 metre arasında bir düşüşe ulaşabilir.

Wi-Fi’ dan 100 kat daha hızlı olan Li-Fi özellikleri.

Wi-Fi' dan 100 kat daha hızlı olan Li-Fi nedir?

İnternet hızlarının git gide arttığı günümüzde Li-Fi isimli yeni bir kablosuz bağlantı teknolojisi geliştiriliyor. Peki bu teknolojinin mevcut imkanlarımızdan ne farkı var?

  Günümüzde internete erişimimizi kablosuz olarak sağlamamıza yarayan Wi-Fi teknolojisi hemen hemen her dijital üründe bulunuyor. Yıllar içerisinde geliştirilen ve çok daha iyi yerlere getirilen bu teknoloji ne var ki bazı yerlerde yetersiz kalıyor. Bunun için bilim insanları, Li-Fi ismi verilen ve ışığı kullanarak verinin aktarımını sağlayan yeni bir teknolojiyi geliştiriyorlar.

Li-Fi NASIL ÇALIŞIR?

Wi-Fi' dan 100 kat daha hızlı olan Li-Fi nedir?

Li-Fi teknolojisi de aynı Wi-Fi’da olduğu gibi veriyi elektromanyetik bir şekilde transfer ediyor. Buradaki kilit nokta ise Wi-Fi radyo dalgalarını kullanıyorken Li-Fi’ın görünen ışığı kullanması. Görünür Işık İletişim Sistemleri sınıfına giren bu yeni teknolojinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi için donanım olarak bir adet ışık alıcı foto-detektör ve bir de alınan sinyali işleyip aktarılabilir veriye çevirecek bir ekipmana ihtiyaç duyuluyor.

Wi-Fi' dan 100 kat daha hızlı olan Li-Fi nedir?

 LED lambaların yarı iletken olmaları sebebiyle gönderilen enerji insanoğlunun algılayamayacağı kadar kısa sürelerde azaltılabilir ve artırılabilir. Bu doğrultuda, LED lambada bulunacak olan sinyal işleme donanımı ile iletilebilir hâle gelen veriler, ışık ışınlarında yaşanacak olan küçük farklılıklar ile gönderilecek ve cihaz tarafında ise foto-detektör (fotodiyot) ile toplanacak.

Uçaklarda Li-Fi kullanımı.

Aktarımı gerçekleşen veri daha sonra işlenerek (binary data’ya) dönüştürülecek ve günlük hayatta kullandığımız internet, video ve ses gibi dosyaları erişimimize sunacak.

Wi-Fi' dan 100 kat daha hızlı olan Li-Fi nedir?

PEKİ BU TEKNOLOJİNİN AVANTAJLARI NELER?

Wi-Fi' dan 100 kat daha hızlı olan Li-Fi nedir?

  • Yaşadığımız dünyada fazlasıyla meşgul olan radyo frekanslarını kullanmadığı için Li-Fi, Wi-Fi’a göre 10.000 kat daha fazla kapasitenin kullanımına imkân tanıyor.
  • Tek dağıtıcı cihaz ile 100’den fazla cihazın internete bağlanmasına olanak tanıyarak Nesnelerin İnterneti’nin (IOT) hayata geçmesine ön ayak oluyor.
  • Veri iletişimini ve aynı zamanda aydınlatma görevini tek cihaz üzerinden yaparak 100 kat enerji tasarrufu sağlıyor.
  • Baş ağrısı, kanser ve dahası gibi Wi-Fi’ın sebep olabileceği bütün sağlık sorunlarını ortadan kaldırıyor.
  • Sıkı durun: Li-Fi teknolojisi ile saniyede 224 Gbps veri transfer hızına ulaşmak mümkün oluyor.

 

Li-Fi Ne Zaman Kullanılabilecek?

Wi-Fi' dan 100 kat daha hızlı olan Li-Fi nedir?

Li-Fi’ın yaygınlaşma hızına dair gerçek anlamda bir tahmin yapmak zor. Çünkü uzmanlar kafalarda soru işaretleri yaratan bazı handikapların da es geçilmemesi gerektiğini söylüyor. Uzmanlara göre Li-Fi günlük yaşamın içine dahil olmadan önce, her anlamda hazır olması gerekiyor. Örneğin sis gibi bazı özel coğrafi koşullar esnasında ışığın engellenmesi, bu teknoloji üzerinde nasıl bir etki yapacak, merak konusu. Yakın zaman önce Hindistan’daki bir kolejde bu konu detaylı bir şekilde tartışmaya açılmış, uzmanlar bu konudaki soru işaretlerini açıkça ifade etmişlerdi.

Li-Fi Teknolojisinin Eksileri

  Hayatımıza yakında girmesi beklenen Li-Fi’ın önemli artılarının yanında çeşitli handikaplarından da söz edebiliriz. Li-Fi’ın en büyük dezavantajı kullanım esnasında LED ampullerin açık kalma zorunluluğudur. Duvarların ötesine sinyal geçmediği için, her odanın ayrı ayrı ışığa sahip olması gerekecektir. Bu durum, uzun süreli kullanımlarda can sıkıcı sonuçlar yaratabilir.