Mi Band 2 İnceleme

Bugünkü inceleme konuğumuz Mi Band 2 ile karşınızdayız.

Günümüzde akıllı saatlerin gittikçe popüler hale geldiği bir gerçek. Samsung, Apple ve diğer büyük üreticiler akıllı saatler konusunda yüksek fiyatlı ve bolca özellik sunan ürünler piyasaya sürüyor.

Bu ürünler bol miktarda özellik sunması ve büyük ekranları nedeniyle yine ihtiyaçlarımızı karşılamaktan uzak hale geliyor. Spor yapan ve uzun süreli  şarj ömrü isteyen kullanıcıların ise yardımına akıllı bileklikler yetişiyor.

Bu konuda Fitbit,Xiaomi ve Microsoft başlıca üreticiler konumunda. Tabi Microsoft Band serisi Microsoft’un tüketici elektroniği konusundaki yanlışları sayesinde tarihin tozlu raflarına karışabilir de.

Microsoft Band 2

Peki Çinli üretici Xiaomi’nin akıllı bileklikler konusunda popüler olmasının sebebi nedir? Bu sorunun cevabı aslında çok basit. Uygun fiyat, kompakt tasarım ve 20 günü bulan şarj ömrü. Diğer rakiplerinden Fitbit Alta 150$ , Microsoft Band 2 250$ civarı fiyata sahipken  Mi Band 2 ise  ülkemizde 100 TL civarı fiyatlara satın alınabiliyor.

Gelelim Mi Band 2 nin özelliklerine.

Mi Band 2 sadece 7 gr ağırlığında ve 15.7mm x 40.3mm x 10.5mm boyutlarına sahip. Tabi bu ağırlık ve boyutlar kordonlar ile değişiyor.

Ekran:

0.42″ boyutlarında OLED ekran cihazın kullanımına büyük katkı sağlıyor.

Ekran normal ışık koşullarında yeterli bir görünürlüğe sahip iken güneşin yoğun olduğu saatlerde ise bence yetersiz kalıyor.

Ekranda neler görebiliyoruz ?

Saat ve tarih standart olarak cihazda gösteriliyor. İstersek sadece saat gösterilmesini de ayarlayabiliyoruz.

  1. Süre
  2. Adım sayısı
  3. Mesafe
  4. Kalori
  5. Nabız
  6. Pil durumu
Pil Ömrü :

70mAh Lithium polymer pilin yaklaşık 20 gün kullanım deneyimi sunduğu Xiaomi tarafından belirtiliyor.

Ben cihazı çok aktif olarak kullanmadım. Ayrıca uyku ölçümü özelliğini de kullanmadım. Aşağıdaki resimden de görüleceği üzere 9 günlük sürede %13 lük bir şarj azalması mevcut.

Peki bu süre içinde ben neler yaptım?

Bu sürede 5 gün aktif olarak cihazı kullandım. Bu sürede 21 km yürüyüş yaptım. Toplam ölçüm yapılan süre ise 4 saat 35 dakika olmuş.

Dolayısıyla Xiaomi’nin vermiş olduğu değerlerin doğru olabileceğini söylemek mümkün.

Sıvı ve Toza karşı dayanıklık :

IP67 sertifikalı sıvı  koruması

Buradaki IP67 kodunun ne anlama geldiğini açıklayalım isterseniz. 6 numarası toza karşı dayanıklılığı ifade ediyor. 7 numarası ise 1m derinlikte suda 30 dakika sıvı korumasını sağladığını anlatmakta. Bu da tam su koruması garantisi verilmediği anlamı taşıyor. Yağmur altında koşabilirsiniz, ellerinizi yıkayıp hatta duşta alabilirsiniz ama bu cihaz ile yüzmeyi denemeyin.

Cihazın tüm ayarları Mi Fit uygulaması üzerinden yapılıyor. Uygulama bir çok özellik sunuyor. Ama çok karışık bir yapıya sahip. Hangi özelliğin hangi menüde olduğunu bulmak için bulmaca çözüyoruz.

Mi band 2 de öne çıkan diğer özellikleri şöyle sıralayabilirim.

  • Telefona çağrı yada sms geldiğinde akıllı bileklik titreşim ile bizi uyarıyor.
  • Mi band 2 yi kullanarak telefonun kilidini açabiliyoruz.
  • Bilekliği kendimize yaklaştırınca ekranda bilgiler görüntüleniyor.
  • Bileğinizi hareket ettirdiğinizde ekranda gösterilen bilgi değişiyor. Örneğin mesafe ekranında iken bileğimizi çevirdiğimizde kalori bilgileri geliyor.
  • Nabız ölçme işlemi için sabit durup ölçüm yapmanız gerekiyor.
  • Uzun süre oturduğunuzda isterseniz cihaz sizi uyarabiliyor.
  • Nabız değerlerini okuyarak uyku verilerinizi de değerlendiriyor.
Kutu İçeriği:

Cihazın kutu içeriğinden neler çıkıyor?

  1. Mi Band 2
  2. Kordon
  3. Şarj kablosu
  4. Kullanım kılavuzu

Sonuç:

Daha önce Microsoft Band deneyimi sahip olan bir kullanıcı olarak Mi Band genel olarak beğenimi kazandı. Cihaz abartılı saatleri istemeyen hayatı sade yaşamayı sevenler için ideal. Şarj ömrü ve küçük yapısıyla takdiri hak ediyor.

Xioami cihaza yazılımsal olarak bir çok özellik eklemiş. Fakat Mi Fit yazılımını kullanmak bazen işkence olabiliyor. Bu kısında Çinli üreticinin biraz çalışması lazım.

Cihaz Ip67 sıvı ve toz korumasıyla yağmurlu havalarda bize yardımcı oluyor.

Nabız ölçüm olayı ise beni ikilemde bıraktı diyebilirim. Şarjın daha uzun süre gitmesi için otomatik nabız ölçümü yerine kullanıcının aktivite sırasında durup ölçüm yapmasını tercih etmişler.

Cihazın ayrıca değişik renk seçeneklerine sahip kordonları da 9 TL den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Ürünü Gearbeast üzerinden satın almak isterseniz buraya tıklayınız.Şu anda %58 indirimle 22.29 $ fiyat etiketiyle cazip durumda . İndirim 3 gün daha sürecek.

Ben Türkiye’den almak isterim derseniz buradan sipariş verebilirsiniz.

Sizler Mi Band 2 hakkında neler düşünüyorsunuz ?

 

Xiaomi Telefonlar

Blogdan Haberler