KeyLogger Sizi İzliyor Olabilir.

KeyLogger Sizi İzliyor Olabilir.

Merhaba Arkadaşlar;

Kullandığımız internet Sonsuz olanaklar ve bilgi okyanusu gibidir. Ancak suyun ne kadar sakin göründüğüne aldanmayın, çünkü tehlike önümüzde duruyor. Deneyimli bir yüzücü her zaman balıklarla karşılaşmaya hazırdır. Web sörfçüsü de hazırlıklı olmalıdır. Kaba zorlama, siber zorbalık ve keylogger’lar, günümüzün İnternet tuzaklarından bazıları. 

KeyLogger Sizi İzliyor Olabilir.

Keylogger Nedir?


Keylogger, klavyenizde bastığınız her tuşu kaydeden bir yazılım veya daha da korkutucu bir donanım cihazıdır. Keylogger, bir klavyedeki ardışık tuş vuruşlarını izleyen ve kaydeden bir teknolojidir. Kullanıcı adları ve şifreler gibi hassas bilgiler genellikle klavyeye girildiğinden, keylogger çok tehlikeli bir teknoloji olabilir. Keylogger’lar genellikle kötü amaçlı yazılım, casus yazılım veya harici bir virüsün parçasıdır.

Keylogger Nasıl Yayılır


Bir kullanıcı bir bağlantıyı tıkladığında veya kimlik avı postasından bir eki / dosyayı açtığında keylogger’lar yüklenebilirKeylogger’lar web sayfası betiği ile kurulabilir. Bu, savunmasız bir tarayıcıdan yararlanılarak yapılır ve kullanıcı kötü amaçlı web sitesini ziyaret ettiğinde keylogger başlatılır.Bir keylogger virüslü bir sistemden yararlanabilir ve bazen sisteme başka kötü amaçlı yazılımlar indirip yükleyebilir.

KeyLogger Sizi İzliyor Olabilir.

Keylogger Nasıl Çalışır


Keylogging yazılımı arka planda gizli olarak çalışır ve yazdığınız her tuş vuruşunu not eder. Yazılım, örneğin belirli metin türleri için dosyayı tarayabilir, kredi kartı numaralarına benzeyen sayı dizilerini arayabilir ve kötüye kullanılmaları için kötü amaçlı bir sunucuya yükleyebilir.Keylogging yazılımı diğer bilgisayar izleme yazılımlarıyla da birleştirilebilir, böylece saldırgan bankanızın web sitesini ziyaret ettiğinizde ne yazdığınızı görebilir ve istedikleri bilgileri daraltabilir. Bir keylogger, çevrimiçi bir oyuna veya sohbet programına yazdığınız ilk tuş vuruşlarını algılayarak şifrenizi çalabilir.

KeyLogger Sizi İzliyor Olabilir.

Kendinizi Keylogger’dan Nasıl Korursunuz


İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Uygulama

Bir kerelik parolalar aracılığıyla iki öğeli kimlik doğrulamasının katı şekilde uygulanması, kullanıcıların bir kerelik parola anlık olduğundan ve bilgisayar korsanlarının bir dahaki sefere aynı algılanan parolayı kullanamayacağı için kullanıcıların hassas kimlik bilgilerini korumasına yardımcı olur.

Sanal Klavye Kullanımı

Sanal Klavye, bilgisayar korsanlarının kişisel veri müdahalesini önlemeye yardımcı olur. Kullanıcıların gerçek fiziksel tuşlara ihtiyaç duymadan karakter girmelerine izin vermek için kullanılan bir yazılımdır.

Keylogger’lar, işlerini iyi yapıyorlarsa çalıştıklarını fark etmeyeceğiniz için kötü amaçlı yazılımların en tehlikeli biçimlerinden biridir. Arka planda gizlenirler ve herhangi bir sorun yaratmazlar, tespit edilmeden kaçabildikleri sürece kredi kartı numaralarını ve şifreleri yakalarlar.

Xiaomi Telefonlar

Blogdan Haberler