2019 Yılında En Çok Satan Telefon Belli Oldu! Xiaomi Listede Var mı?

Daralan mobil teknoloji pazarında büyümeyi başarabilen başarılı teknoloji firması Xiaomi akıllı telefon sektöründe 2019 yılında önemli bir başarıya imza attı!

Redmi serisi ile yıllardır insanlara uygun fiyatlı yüksek performanslı cihazları sunan Xiaomi radikal bir karar alarak Redmi’yi bir alt marka haline getirmiş ve ilk cihaz Note 7 büyük ses getirmişti. 6.3 inç ekranı Snapdragon 660 işlemcisi ve 48MP kamerası ile Redmi Note 7 hem ülkemizde hem de global pazarda büyük ses getirmişti.Canalys firmasının raporuna göre 2019 yılında en çok satılan 10 akıllı telefondan bir tanesi Redmi Note 7 oldu.

2019 yılında en çok satılan 10 cihazın yer aldığı listede başı iPhone xr çekerken ikinci sırayı ise xr modelinin selefi iPhone 11 alıyor. Uygun fiyatlı iPhone modelleri hiç şüphe yok ki Samsung ve Huawei gibi pahalı amiral gemisi cihaz satan firmaları vurmuş. Samsung’un orta seviye cihazları listenin üst sıralarında bulunurken amiral gemisi cihazı S10 plus ise ancak son sırada iPhone 7 ardında yer bulmuş. Redmi Note 7 ise 6. sırada kendisine yer buluyor.

Paylaşılan diğer bir rapor ise 2019 yılının son çeyreğindeki satışlara ışık tutuyor. Burada ise Eylül ayında yeni iPhone modellerini tanıtan Apple piyasanın selasını okumuş diyebiliriz. 2019 son çeyreğinde en çok satılan 5 cihaz iPhone olurken onları Redmi Note 8 modeli izlemiş.  Aynı zamanda Redmi Note 8 Pro da 10. sıradan listeye girme başarısı göstermiş. Geçtiğimiz yıllarda Redmi 6A ve Mi A1 ile en çok satılanlar listesine girmeyi başaran Xiaomi Redmi Note 7 ve Note 8 ailesi ile tekrar listede yer almayı başardı.

Daralan ve rekabetin arttığı teknoloji pazarında 2020 yılı sonunda gelişen ve tökezleyen firmaları ise merakla bekliyoruz.

Xiaomi Telefonlar

Blogdan Haberler