Xiaomi Mi A1

Xiaomi Mi A1

 

2 Yıl Türkiye Garantisi ve Resmi MIUI Türkiye Güvencesi ile

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Xiaomi 5 Eylül 2017 tarihinde Hindistan’ın Yeni Delhi şehrinde çift kameralı ve Android One programına dahil olan Mi A1 cihazını tanıtarak Mi ve Redmi serilerinden sonra yeni bir seriye imza attı.

 

Öncelikli olarak Android One programından ve gelişiminden bahsetmek gerekir ise… 2014 yılında Google, düşük bütçeli ve düşük donanıma sahip cihazların da Android ile kararlı ve güvenli şekilde çalışabileceğini kanıtlamak üzere Android One programını başlattı ve ülkemizde General Mobile firmasının belirli modellerinin de dahil olduğu giriş seviyesi, düşük donanıma sahip, ucuz cihazlar ile kullanıcılarına ulaştı. Bahsi geçen zayıf donanımlı cihazlar her ne kadar güçsüz olsa da standart kullanıcıların temel ihtiyaçlarının saf android ile karşılayabileceğini kanıtlayan Google, A1 modeli ile Android One projesini bir adım daha ileriye taşıyor ve orta-üst segmette konumlandırabileceğimiz Xiaomi Mi A1 ile üst düzey cihazlara daha üstün yetenekler kazandırılabileceğini kanıtlamaya çalışıyor. Bu nedenle Xiaomi A1 sadece Türkiye ya da sadece Xiaomi için değil tüm akıllı telefon dünyası için oldukça önemli bir konumda yer alıyor. Hem Google hem Xiaomi’nin gelecek planlarının önemli bir kısmını bu cihaz üzerinden şekillendirecekleri hesaba katılırsa; Xiaomi Mi A1’in üreticiler ve geliştiriciler tarafından büyük bir destek göreceğini öngörmek oldukça olası duruyor.

 

 

Xiaomi Mi A1 esasen Çin’de son derece popüler olan Mi 5x modeli ile neredeyse tamamen aynı. İki cihaz arasında ise sadece iki adet fark bulunuyor. Bu farklardan birincisi kullanılan yazılım. Mi 5x sadece Çin için üretilen bir model olması nedeniyle 5X için üretilen yazılım sadece Çin ile uyumlu. Yani cihaz üzerinde sadece Çince ve İngilizce dilleri mevcut ve Türkçe yok. Çin’de yasaklı olan Google servisleri de cihaz üzerinde bulunmuyor dolayısı ile uygulama indirilebilen güvenilir bir platform sunamıyor. Buna karşın Çin’de çok popüler olsa da bizim ülkemizde kullanılamayan bir çok gereksiz uygulama var. Yani Mi5x modeli ülkemizde kullanılmaya uygun bir cihaz değil. Oysa Mi A1 androidone projesi kapsamında olması nedeniyle tüm google servislerine sahip, tamamen Türkçe ve bloatware olarak tanımlayabileceğimiz gereksiz uygulamalardan arındırılmış durumda. Dolayısı ile ülkemizde kullanılmaya son derece uygun. İkinci fark ise donanımsal ve yine Mi5x’in Çin için üretilmiş olmasından kaynaklanıyor. Mi5x sadece Çin içerisinde kullanılan ağları destekliyor. Dolayısı ile Türkiye’de 4G ağlarının kullanımında sorunlar yaşanabiliyor. Mi A1 ise global bir model dolayısı ise Türkiye’deki tüm ağları sorunsuz bir şekilde destekliyor. Özetle her ne kadar Mi 5x ve Mi A1 kardeş cihazlar olsalar da 5X sadece Çin’de, A1 ise Çin dışında kullanılması için üretilmiş cihazlar.

 

Donanım olarak bakıldığında ise Xiaomi Mi A1, Xiaomi Redmi Note 4 ve Mi Max 2 gibi modellerinde kendini kanıtlamış olan Snapdragon 625 işlemcisini kullanmayı tercih etmiş. Orta-üst seviye olarak konumlandırabileceğimiz bu işlemci hem yeterli performans hem  de son derece düşük bir batarya tüketimi sunuyor. Bu fiyat aralığındaki cihazlarda kullanılabilecek en iyi işlemcilerden bir tanesi tercih edilmiş. 3080 mAh gücündeki bataryasıyla birlikte A1’in bataryasının 2 günü rahat çıkartabileceğini söyleyebiliriz.

 

 

64 GB’lık depolama alanı ise 128GB’a kadar Micro SD kart desteği ile genişletilebiliyor. 4 GB’lık RAM ise 5.5″ boyutundaki ekranda hem çoklu işlemleri yapma hem de her türlü günlük ihtiyacı karşılamak için fazlasıyla yeterli durumda.

 

Xiaomi A1’in en büyük farklılığı ise kamerası. Özellikle Portre modunun çok başarılı olduğu cihazda 12 MP çözünürlükte iki adet kameraya yer verilmiş. Hatta Xiaomi sadece A1 için 30.000$ ödüllü bir yarışma düzenledi ve bu yarışma hala devam etmekte. A1 ile çekilerek yarışmaya gönderilen fotorğaflara ulaşmak ve yarışmaya katılmak için bu bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

 

Tasarımda ise tamamen metal tercih edilmiş. Arka yüzeyin 2.5D kavisli olması ise telefonun son derece ergonomik olmasını ve ele tam olarak oturmasını sağlıyor. Artık akıllı telefonların olmazsa olmazlarından parmak izi okuyucusu ise telefonun arka tarafında konumlandırılmış. Ekran koruması ise gorilla glass olarak tercih edilmiş ve son derece iyi yapılmış. Ek özellikler olarak 10V gücünde hoparlör ve kızılötesi cihazın daha da zenginleşmesini sağlamış.

 

Fotoğraf Örnekleri

Xiaomi Telefonlar

Blogdan Haberler