Mi Box Mini İnceleme

Temel Özellikler:

● Dahili güç kaynağı ile büyük alana ihtiyaç olmaksınızın prize takarak kullanabilme.
● MT8685 Quad-Core Cortex-A7 1.3GHz CPU ve Mali-450 GPU
● 1920 x 1080 çözünürlük desteği
● Dolby Digital+ ve DTS detseği
● 802.11b/g/n 2.4GHz 5.0GHz WiFi
● Bluetooth 4.0
● İşletim Sistemi : Android 4.4
● HDMI bağlantısı
● 1GB Ram ve 4 GB Hafıza

Artıları

+Çok küçük boyutlar sadece bir priz boyutunda
+Şık tasarım
+Estetik kumanda

Eksileri
-Görece yetersiz donanım
-Türkçe dil bulunmaması ve Türkiye şartlarına uyumsuz oluşu

Artı ve eksilerden görebileceğiniz üzere cihaz son derece şık ancak donanımsal ve yazılımsal açıdan tatmin edici değil. Yazılımsal olarak daha önce pek çok Xiaomi cihazdan aşina olduğumuz üzere kullanılabilir hale getiriliyor ancak diğer cihazlardan farklı olarak sadece siz kullanabiliyorsunuz :) Cihazı zaten Türkçe yapamıyoruz sadece İngilizce oluyor ki o da tam anlamıyla değil. Pek çok yerde karşınıza Çince kelimeler çıkıyor. Arayüz tıpkı cihazın kendisi gibi çok şık ama Çince. Ben farklı launcher yükleyerek bu arayüz sıkıntısını aşabileceğimi zannetmiştim ancak farklı launcher yüklense dahi ev tuşuna bastığınızda yine kendi arayüzü geliyor. Yani varsayılan launcher seçimine izin vermiyor. Cihaz evet android ama içerisinde alışkın olduğumuz tarayıcı, google play, dosya yöneticisi gibi uygulamalar yok. Sadece launcher ile geliyor. Bu launcher üzerinden film, dizi vs. seçip izleyebiliyorsunuz. Xiaomi bu arayüz ve içerik için yanlış hatırlamıyorsam 1 milyar dolarlık bir yatırım yapmıştı. Bu içerik ve arayüz bu kadar para eder mi… Evet eder. Son filmler, diziler, çizgi filmler aklınıza ne gelirse açıp izleyebiliyorsunuz. Kullanımı çok kolay ama sadece Çin için :) Filmler, diziler açılırsa çince ki pek çoğu açılmıyor. Bulunduğunuz bölgede bu içeriğin kullanılması yasalara aykırı gibi bir uyarı veriyor. (Bu uyarı da çince) Yani bu 1 milyar dolar Çin için verilmiş bir para bize 1 dolarlık katkısı yok.

Peki bu cihazı nasıl kullanıyoruz… Açıkçası biraz -hatta bayağı fazla- uğraştırıyor. Temel olarak cihazı kullanabilmemiz için yapmamız gereken bir kaç şey var.

1. Çince dili İngilizceye çevirmek
2. Internet tarayıcı, dosya yöneticisi, launcher gibi uygulamaları yüklemek
3. Root yetkisi alıp xposed yüklemek.
4. Xposed modüllerini kullanarak google servislerini aktif etmek.

Bunlar yapıldıktan sonra Çince arayüz içinden yerini ezberlediğiniz bölümden launcher seçimini yapıp biraz daha kullanılabilir bir TV Box’a sahip oluyorsunuz.

Donanım olarak ise yetersiz ve buna yapabileceğiniz hiç bir şey yok. 8GB’lık hafızanın zaten çok küçük bir kısmı kullanıcıya ayrılmış. Cihazda USB girişi de olmadığı için OTG gibi yöntemlerle bu boyutu artırmanız mümkün değil. Bu hafızaya da ekstra oyun, uygulama falan yüklemek pek mantıklı olmadığı için ram yeterli oluyor.

Artı olarak ise tasarım demiştim. Her ne kadar bu güne kadar Xiaomi’nin ürettiği en büyük hayal kırıklığı benim için bu cihaz olsa da yiğidi öldürüp hakkını yememek lazım. Cihaz gerçekten şık. Hem de çok :) TV box ufacık bir küp. Priz bile yok, katlanıp kaldırılabiliyor veya elektrik girişine taktığınızda tam olarak oturuyor. Kumanda bembeyaz ve incecik. Üzerindeki tuşlara dokunmak bile keyif veriyor. HDMI kablosu bile kadifemsi bir kaplamaya sahip. Yani her türlü ortama koyabilirsiniz ve koyduğunuz yerdeki en şık cihaz bu olur.

 

Xiaomi Telefonlar

Blogdan Haberler