Xiaomi’nin Katlanabilir Ekranlı Telefonu Geliyor!

Dünyanın en iyi ekran üreticilerinden birisi olarak kabul edilen Samsung Display bir süredir katlanabilir Oled paneller üzerinde çalışıyordu ve öyle ki 2019 yılında Samsung’un Galaxy X adını taşıyan Katlanabilir Ekranlı ilk telefonunu piyasaya süreceği konuşuluyor. Sektörden gelen son haberlere göre Xiaomi ve OPPO da Katalanabilir telefonunu tanıtmak  için gün sayıyor.

Kore medyasında çıkan haberlere göre Samsung Xiaomi ve OPPO firmalarına katlanabilir ekran prototiplerinin sunumlarını yapmış ve ilk örnekleri kendileriyle paylaşmış. Çıkan haberlere bakıldığında Samsung’un katlanabilir ekranlı cihazların hızlı yaygınlaşması için bu panelleri bir çok üretici ile paylaşması bekleniyor. Pazar araştırması şirketi Stone Partners’a göre 2019 yılında katlanabilir panellere olan talebin 1 milyon adete ulaşması bekleniyor.

 

 

Huawei başta olmak üzere bazı üreticilerin de bu konuda çalışmalar yaptığı not düşülürken 2020 yılında bu talebin 5 milyon seviyelerine çıkacağı belirtilmiş. Mi Mix serisiyle çerçevesiz akıllı telefon akımının fitilini ateşleyen Xiaomi ve FIND X serisiyle hem tasarım hem inovasyon anlamında zirveye yerleşen OPPO durmaya niyetli değil gibi görünüyor. Akıllı telefon pazarı Çentikli – Çentiksiz – İnce çerçeveli olarak üçe ayrılmış ve çoğu cihaz artık birbirine benzemeye başlamışken katlanabilir ekranlı cihazlarla ilgili aldığımız en ufak haber bile bizleri heyecanlandırıyor. Xiaomi ve OPPO’nun katlanabilir ekranlı telefonlarını 2019 yılında göreceğimizi düşünüyor ve bu konuda sizlerin de görüşlerini merak ediyorum.

Sizler katlanabilir ekranlı cihazlar hakkında ne düşünüyorsunuz ? Sizce katlanabilir ekranlı bir cihazı kullanmakta ne gibi zorluklar yalşayabiliriz veya hayatımıza ne gibi kolaylıklar getirirler ? Lütfen bu konu hakkındaki görüşlerinizi bizimle yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın.

 

 

Xiaomi Telefonlar

Blogdan Haberler